Bašić ne može bez triler mečeva: Ispustio pobjedu i ostao bez četvrtfinala u Minhenu

Poražen od Kližana

Bašić ne može bez triler mečeva: Ispustio pobjedu i ostao bez četvrtfinala u Minhenu

Midhat Šljivak

Mirza Bašić poražen je u 2. kolu ATP turnira u Minhenu od Slovaka Martina Kližana sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3 i 7:5.

Bh. teniser je odigrao još jedan zaista čudan meč u kojem je bio nadomak pobjede, ali na kraju mu je falilo strpljenja za prolazak u četvrtfinale.

Mirza je loše otvorio prvi set. Izgubio je odmah servis, Kližan je došao do 3:0 i činilo se kako Slovak lagano ide ka osvajanju prvog seta.

Međutim, Bašić se potom budi i fantastičnim tenisom stiže do preokreta. Pogađao je apsolutno sve bh. teniser, koristio je svaku grešku Kližana i osvojio je prvi set sa 6:4.

Slovak je uzvratio u drugom setu. Presudio je jedan oduzeti servis u šestom gemu, Kližan ga je bez problema sačuvao i osvojio je dugi set sa 6:3 za izjednačenje rezultata u setovima na 1:1.

Posljednji set donosi pravi triler kakav samo Mirza Bašić može napraviti. Uspio je naš teniser da povede sa 3:0 u ovom dijelu igre, ali zatim potpuno staje. Protivnik se vrlo brzo vratio, Mirza se potpuno izgubio i Slovak dolazi do 4:3 i servisa.

Međutim, Bašić kao i uvijek od svog meča napravi holivudske preokrete. Vraća break već u narednom gemu i ovog puta sigurno servira za novu prednost od 5:4.

I to je bilo sve od Mirze za danas. Ponovo je "zakočio" u ključnim trenucima, protivnik je to iskoristio maksimalno i osvojio je treći set sa 7:5 za konačnih 2:1 u setovima i prolaz u četvrtfinale.

ATP Minhen, osmina finala:

Kližan - Bašić 2:1 (4:6, 6:3, 7:5)

Top Komentari

SEIKO
Kad je Klizan skonto kakav je trut mirza, krenula šetnja po terenu i naravno karinđanje.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi