Monfils ponovo lako protiv Džumhura
Nakon dvije sjajne partije u Rotterdamu, Džumhur je danas doživio težak poraz.

Poraz bh. tenisera

Monfils ponovo lako protiv Džumhura

Francuski teniser Gael Monfils ponovo je lako pobijedio Damira Džumhura. U četvrtini finala Rotterdama bilo je 6:1 i 6:2.

Podsjetimo, njih dvojica su prije samo mjesec dana odmjerili snage na Australian Openu, a tada je Francuz našem Damiru prepustio samo četiri gema u tri seta.

Nažalost, slična priča je bila i danas. Nakon maratonskog prvog gema i dvije brejk lopte za Džumhura, Monfils se izvukao i poveo 1:0. U četvrtom i šestom gemu je napravio po brejk i relativno brzo došao do prednosti od 5:1. Na kraju je osvojio još jedan servis gem i slavio u prvom setu sa 6:1.

Na samom startu drugog perioda Francuz ponovo pravi brejk i dolazi do prednosti od 2:0. Ipak, Damir se vraća u set i dolazi do izjednačenja, ali Monfils ponovo vraća brejk prednosti i do kraja meč lagano završava. Rezultat u drugom setu je bio 6:2.

Monfils će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Daniil Medvedev - Jo-Wilfried Tsonga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi