Monfils preko Bautiste u polufinalu Montreala
Sjajni Francuz podsjetio je na najbolje dane svoje karijere

U polufinalu ga čeka Rafa Nadal

Monfils preko Bautiste u polufinalu Montreala

Francuski tenisač Gael Monfils zaigrat će u polufinalu teniskog Masters 1000 turnira koji se upravo odigrava u kanadskom Montrealu.

U sjajnom meču atraktivni francuski igrač slavio je protiv tvrdog i neugodnog Španjolca Bautiste Aguta, inače desetog nositelja turnira.

Monfilsu je u prvom setu od samog početka uzeo stvari u svoje ruke a svom protivniku je dva puta oduzimao servis spram jednog izgubljenog te ga dobio sa 6:4. Ekspresno se Španjolac vratio u meč nakon što je odmah na početku breaknuo Francuza i stečenu prednost čuvao do kraja seta koji je Španjolac dobio sa 6:3.

U trećem setu nije bilo breakova, a u tie breaku Monfils je na kraju slavio s uvjerljivih 7:2 nakon što je oduzeo prva dva početna udarca Bautisti na samom početku tie breaka i tu prednost držao do kraja seta i meča.

Monfils će noćas u polufinalu snage odmjeriti s Rafom Nadalom koji je u sjajnom meču sinoć prije kišnog prekida uspio u tri seta savladati talijanskog igrača Fabia Fogninija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti