Monfils zaustavio Federera

Masters u Monte Carlu

Monfils zaustavio Federera

Adnan Beganović

Francuski teniser Gael Monfils je u osmini finala Mastersa u Monte Carlu sa 2:0 po setovima savladao 2. nositelja Rogera Federera (6:4, 7:6).

Švicarski teniser nije opravdao ulogu favorita i na kraju je zasluženo ispao u osmini finala. Federer nije ličio na sebe, pravio je previše neforsiranih grešaka, što je Monfils znao iskoristiti.

Prvi set je Francuz riješio u svoju korist sa 6:4, da bi drugi otišao u trinaestu igru. Imao je Federer prednost u trinaestoj igri od 5:3, no istu nije znao iskoristiti. Monfils je osvojio uzastopno četiri poena i zasluženo je slavio.

Bugarski teniser Grigor Dimitrov bez većih problema je nadigrao Švicarca Stanislasa Wawrinku. Slavio je Dimitrov sa 6:1, 6:2. Do četvrtfinala je stigao i Miloš Raonic, koji je u tri seta bio bolji od Tomyja Robreda (6:3, 3:6, 6:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.