Motivacija trenera usred meča: Znaš li kako izgleda Kineski zid?

Zanimljiva situacija na WTA turniru u Moskvi

Motivacija trenera usred meča: Znaš li kako izgleda Kineski zid?

Ruska teniserka Daria Kasatkina igra vrlo dobro na ovogodišnjem turniru u Moskvi. 

Ona je došla do polufinala, a najviše problema je za sada imala u susretu osmine finala kada je igrala protiv Francuskinje Alize Cornet.

Cornet je vodila 1:0 u setovima i imala je prednost brejka u drugom, ali domaća predstavnica se uspjela izvući i na kraju doći do pobjede.

U tome joj je itekako pomogao njen trener koji je iskoristio jednu priliku da siđe na teren i porazgovara sa svojom igračicom.

"Dasha, slušaj me. Da li želiš dobiti ovaj meč? Učinit ćemo ovo vrlo jednostavnim. Znaš li kako izgleda Kineski zid? E, ti ćeš sada biti ruski zid. To je nešto sasvim novo na tržištu. Ruski zid! Idemo!", rekao je njen trener što ju je očigledno dobro motivisalo, pa je ostatak meča odigrala sjajno.

Pogledajte kako je to izgledalo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi