Moya: Rafa mora biti agresivniji

Trener Rafaela Nadala smatra

Moya: Rafa mora biti agresivniji

Carlos Moya izjavio je da je Rafael Nadal bio previše defanzivan u duelu sa Rogerom Federerom i da je to razlog njegovog ubjedljivog poraza na Mastersu u Indian Wellsu (6:3, 6:2). Takođe, trener sedmog igrača svijeta smatra da uz određene promjene u igri Rafa može da dođe do jako dobrih rezultata na betonu.

"Teško je igrati protiv insipirisanog Federera, nije Rafi ništa dozvolio. Ipak, možda je morao da stoji bliže terenu kod riterna i da bude agresivniji na drugi servis, pa i po cijenu više grešaka. Imao je Rafa šanse na samom startu, ali Federerov nivo bio je nevjerovatan, nema šta", jasan je bio Moya.

Proslavljeni španski teniser istakao je da Rafa mora biti agresivniji.

"On shvata da vrhunski igrači imaju veliku prednost ako im protivnik stoji daleko od terena. Iako se ne osjeća komforno često kada se približi, moraće da se prilagodi. Što više trenira tako, to će biti lakše u mečevima. Takođe, ne mora sve vrijeme da stoji blizu, ali da varira. Tenis evoluira, i igrači moraju to da rade, a Rafa je već znao da ima takav stil igre u prošlosti, ne tražimo ništa što ne može da izvede", dodao je Moya.

Nadal je bio slobodan na startu turnira u Miamiju, a u drugoj rundi očekuje ga duel sa Izraelcem Dudijem Selom.

Rafa je do sada igrao četiri finala na ovom turniru (2005, 2008, 2011, 2014), ali svaki put je ostao kratkih rukava. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi