Može li Džumhur iznenaditi teniski svijet?

2. kolo Miamija

Može li Džumhur iznenaditi teniski svijet?

Damira Džumhura danas očekuje veliki ispit na Masters turniru u Miamiju. Bh. teniser će u okviru 2. kola snage odmjeriti sa 5. igračem svijeta, Špancem Rafaelom Nadalom.

Džumhur je u prvom kolu nakon preokreta bio bolji od Argentinca Leonarda Mayera (4:6, 6:3, 6:4), dok je Nadal kao nosilac bio slobodan.

Nema sumnje da Rafa u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit. Iako mu forma nije na očekivanom nivou, Nadal uspijeva na većini turnira da dođe do završnice. Za sada nije osvojio niti jednu titulu u sezoni, međutim, očigledno je da je Španac podigao nivo igre u odnosu na početak godine.

Sa druge strane, Džumhur tokom 2016. igra dosta promjenljivo i do sada nije uspio da veže dvije pobjede u nizu. Trenutno je na omjeru 6-7, a najbolji rezultat mu je plasman u 2. kolo Australian Opena.

Meč između Džumhura i Nadala na programu je od 19.30 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi