Može li Nadal ugroziti Đokovića?

Srbijanski teniser poražen danas u Šangaju

Može li Nadal ugroziti Đokovića?

S. Mlaćo

Fantastični Grk Stefanos Tsitsipas je u duelu četvrtfinala ATP Mastersa u Šangaju nakon preokreta savladao najboljeg igrača svijeta Novaka Đokovića sa 2:1, po setovima 3:6, 7:5 i 6:3.

Đoković je tako ostao bez prilike da odbrani titulu, a zbog poraza je osvojio samo 180 ATP bodova, a prošle sezone na istom 1000.

Sjajni srbijanski teniser tako je ostao bez čak 820 bodova, te će mu Rafael Nadal biti mnogo bliže u borbi za prvu poziciju.

Đoković je vladar već odavno, a sada će Nadal imati konačnu šansu da ga prestigne.

Novak nema prava na kiks i do kraja ga čeka paklen posao. Trenuto je prvi teniser svijeta sa 10.365 bodova, Nadal ima 9.225, a Federer 7.130. 

Top Komentari

AlphaStrong
Naravno, pada na 3. mjesto
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi