Tsitsipas nakon preokreta poslao Đokovića kući
(Foto: EPA)

Grk u polufinalu

Tsitsipas nakon preokreta poslao Đokovića kući

M. Šljivak

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas plasirao se u polufinale ATP Mastersa u Šangaju.

Fantastični Grk je u duelu četvrtfinala nakon preokreta savladao najboljeg igrača svijeta Novaka Đokovića sa 2:1, po setovima 3:6, 7:5 i 6:3.

Đoković je odlično ušao u meč. Već u drugom gemu je napravio break, uspio je sačuvati servis u sedmom gemu kada je grčki teniser imao šansu da vrati izgubljeni gem, te je prvi set lagano završio sa 6:3.

Drugi set donosi odličan tenis sa obje strane. Teniseri su bili poprilično sigurni na svoj servis, ali je Tsitsipas ozbiljno zaprijetio u šestom gemu drugog seta kada je Đoković uspio da spasi dvije break lopte.

Međutim, Grk je narednu šansu iskoristio. Stigla je u 12. gemu drugog seta kada pravi break i dobija ovaj dio igre sa 7:5 za izjednačenje u setovima na 1-1.

Tsitsipas je sa fantastičnom igrom nastavio i u trećem setu. Uspio je Đokoviću uzeti break u četvrtom gemu, sačuvao ga je bez većih problema do samog kraja seta kojeg je dobio sa 6:3 i došao je do pobjede u ovom meču.

Grčki teniser je ostvario plasman u polufinale, gdje ga čeka duel sa ruskim igračem Daniilom Medvedevom.

ATP Masters Shanghai, četvrtfinale:

Tsitsipas - Đoković 2:1 (3:6, 7:5, 6:3)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi