Možete se probuditi, Raonić i Tsonga su završili meč

Trosatna uspavanka je završena

Možete se probuditi, Raonić i Tsonga su završili meč

Kanadski teniser Miloš Raonić plasirao se u šesnaestinu finala Mastersa u Parizu nakon što je danas porazio Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu u maratonskom meču sa 2:1 u setovima.

Kao što smo mogli i pretpostaviti, Raonić i Tsonga su tokom čitavog meča prije svega bili skoncentrisani na svoj servis, pa nismo vidjeli ni jedan jedini brejk na cijelom meču.

To drugim riječima znači da smo gledali jednu pravu uspavanku koja je trajala tri debela sata, a na kraju je Raonić slavio sa 2:1 jer je osvojio jedan traj brejk više.

Nadamo se da nam do kraja dana slijedi nešto zanimljiviji program u Parizu, a dobra najava je već naredni meč u kojem se sastaju Novak Đoković i Joao Sousa. U posljednjem duelu dana snage će odmjeriti Philipp Kohlschreiber i Marin Ćilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi