Muller i Luksemburg prva prepreka

Na domaćem terenu u prvom kolu

Muller i Luksemburg prva prepreka

M. Maksimović

Danas je u sjedištu ITF u Londonu obavljen žrijeb prvog kola II grupe EA zone Davis Cupa.Reprezentacija BiH će po prvi put od kako se nalazi u II grupi, prvi meč igrati na domaćem terenu, a protivnik je selekcija Luxemburga. 

Nimalo ugodan protivnik, s obzirom da je prvi reket ove selekcije Gilles Muller, trenutačno 63.igrač svijeta.

Ove godine je Muller igrao polufinale Beča prije nekoliko dana, zatim finale Atlante, odnosno finale challengera u Rimu u maju mjesecu.Do sada je Muller u Davis Cupu ostvario ukupno 45 pobjede, u singlu je na omjeru 28:11.

 

Ove godine je Luxemburg poražen u prvom kolu ubjedljivo od Estonije 5:0, bez Mullera, a onda je u meču za opstanak Muller odigrao sing i parove, Madagascar je u gostima savladan 4:1.U tom meču pored 

Mullera su zaigrali Laurent Bram koji je još uvijek igrač trener, zatim Mike Scheidweiler koji je najiskusniji u ovoj ekipi, baš kao i Gilles Kremer.

 

Prvo kolo se igra naredne godine od 01.-03.februara, a drugo kolo je na rasporedu od 5.do 7.aprila.

Pobjednik iz ovog duela će igrati u drugom kolu protiv boljeg iz meča Mađarska - Moldavija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.