Murray i Berdych sigurni, kraj za Monfilsa

Wimbledon

Murray i Berdych sigurni, kraj za Monfilsa

E. Škorić

Tomaš Berdych i Andy Murray bez većih su problema prošli u treće kolo Wimbledona.

Berdych je protiv Španca Pabla Andujara slavio s 3:1. Andujar je sjajno otvorio meč, iznenadio Čeha i dobio sa 6:4 prvi set.

Uzvraća Berdych u drugom setu, pa bez izgubljenog gema stiže do poravnanja. U trećem setu je bilo 6:3, a u četvrtom, ispostavilo se odlučujućem, Berdych je bio uspješniji u taj-brejku.

On će u osmini finala igrati protiv Gillesa Simona, koji je sa 3:2 slavio protiv svog sunarodnjaka Gaela Monfilsa u posljednjem meču dana.

Monfils je dobio sa 6:3 prvi set, Simon drugi istim rezultatom, pa je Simon u taj-brejku stigao do 2:1, a u četvrtom setu Monfils je bio bolji sa 6:2. 

Simon je sjajno odigrao u petom setu, a brejk u četvrtom gemu bio je dovoljan da okrene stvari na svoju stranu. Imao je Monfils čak tri brejk šanse u petom gemu, ali nije uspio da oduzme servis Simonu, koji je brejkom u osmom gemu riješio pitanje pobjednika.

Andy Murray je sa 6:2, 6:2, 1:6, 6:1 nadigrao Italijana Andreasa Seppija, a naredni rival mu je Ivo Karlović. 

Vasek Pospisil je sa 3:2 u setovima dobio Jamesa Warda i igrat će protiv Viktora Troickog za četvrtfinale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.