Murray na koljenima: Đoković odbranio naslov u Dohi

ATP Doha

Murray na koljenima: Đoković odbranio naslov u Dohi

Edmir Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković pobjedio je Andyja Murrayja u finalu ATP turnira u Dohi.

Nevjerovatnim preokretom u meču protiv Fernanda Verdasca Novak je stigao do finala. U polufinalu je spašavao pet meč lopti, ali iako iscrpljen, u finalu je Srbijanac došao do pobjede.

Murray se mučio od početka turnira, ali je zato u polufinalu lako savladao Tomaša Berdycha, no Đoković, koji je sada drugi igrač svijeta, bio je bolji od Britanca u tri seta, nakon velike borbe.

Novak je prvi set dobio zahvaljujući brejku u osmom gemu, dok je brejk u sedmom gemu bio dovoljan za osvajanje drugog seta. Imao je danas Nole tri meč lopte, Murray je odolijevao i uspio da se spasi, a potom da osvoji set.

U trećem setu obojica igrača mirno su servirali, ali onda pad Murrayja, Novak nulom osvaja gem u kojem je njegov rival servirao i to je presudilo u njegovu korist na kraju.

Inače, ovo je bio 36. međusobni duel Srbijanca i Britanca i 25. pobjeda Đokovića.

ATP Doha, finale.
Đoković (2) - Murray (1) 6:3, 5:7, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi