Murray nakon teške pobjede: Ovo je važno na mentalnom planu

Britanac sretan

Murray nakon teške pobjede: Ovo je važno na mentalnom planu

Britanski teniser Andy Murray rano jutros po našem vremenu se vratio na teniske terene nakon što je propustio Wimbledon jer nije bio dovoljno dobro oporavljen poslije povrede kuka. 

Murray je odlučio da učestvuje na turniru u Washingtonu gdje je za protivnika u 1. kolu imao domaćeg predstavnika Mackenzieja McDonalda (ATP 80.).

Britanac je nakon preokreta slavio pobjedu od 2:1 u setovimam, a nakon meča je poručio da je vrlo bitno što je pobijedio, prije svega na mentalnom planu.

"Bio je to veoma, veoma težak meč. Mogao je i on da pobijedi, ali moram reći da bi bilo bolno da sam izgubio. Prije tri godine ovdje sam servirao za meč protiv Gabašvilija, ali sam izgubio. To mi je palo na pamet danas. Lijepo je što sam na kraju uspio", rekao je Murray i dodao:

"Nisam diktirao mnogo poena niti sam udarao loptu čisto. Samo sam se borio i potrudio se da mu otežam posao. Mentalno je jako važno što sam prošao".

Podsjetimo, Murray će u narednom kolu igrati protiv sunarodnjaka Kylea Edmunda.

Top Komentari

SEIKO
Poslije operacije kuka, on je invalid i od tenisa nema ništa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti