Andy Murray dobio specijalnu pozivnicu za turnir u Cincinnatiju

Nekada prvi teniser svijeta

Andy Murray dobio specijalnu pozivnicu za turnir u Cincinnatiju

Britanski teniser Andy Murray dobio je specijalnu pozivnicu za Masters koji će se sredinom augusta igrati u Cincinnatiju.

Murray nije igrao godinu dana prije nego što se na teren vratio u Quenn'su gdje je ispao od Australca Nicka Kyrgiosa. Kasnije je odlučio da preskoči Wimbledon jer nije dovoljno spreman, ali očito je da će igrati u Cincinnatiju.

Organizatori su odlučili da mu uruče specijalnu pozivnicu, a osim njega dobila ju je i Bjeloruskinja Victorija Azarenka. Podsjetimo da je i ona zapostavila karijeru, ali zbog sudskog procesa u borbi za starateljstvo nad dvogodišnjim sinom.

Inače, osim njih, specijalnu pozivnicu za ovaj turnir dobila su još tri tenisera i četiri teniserke.

Titule najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji ove godine brane Bugarin Grigor Dimitrov i španska teniserka Garbine Muguruza. Turnir počinje 11. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi