Murray nakon velike borbe pobijedio Edmunda i prošao u osminu finala

Dalje idu i Nishikori, kao i Zverev

Murray nakon velike borbe pobijedio Edmunda i prošao u osminu finala

Nekadašnji prvi reket svijeta Andy Murray uspješno se vraća na teniske terene kroz ATP turnir u Washingtonu. 

Nakon što je u 1. kolu ovog turnira iz serije 500 teškom mukom porazio Amerikanca McDonalda, sinoć je bio bolji i od sunarodnjaka Kylea Edmunda.

Iako je Edmund važio za blagog favorita na ovom meču, Murray je ipak pokazao da je spreman boriti se za svaku loptu kao i nekada te je na kraju uspio slaviti, a rezultat kroz setove je bio 7:6, 1:6 i 6:4. Murray će u osmini finala igrati protiv Ruumuna Mariusa Copila.

Inače, osim Britanca dalje su sinoć i jutros prošli Nijemac Mischa Zverev, Kanađanin Denis Shapovalov, Grk Tsitsipas, Francuz Pouille, Južnokoreanac Chung, Belgijanac Goffin, kao i drugi Nijemac Alexander Zverev. Također, dalje je prošao i Japanac Kei Nishikori.

Zanimljivo, u osmini finala ćemo između ostalog gledati susret dva brata - Alexandera i Mische Zvereva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi