Murray obradovao navijače: Bol je prošla, nastavit ću karijeru!

Nekada prvi teniser svijeta

Murray obradovao navijače: Bol je prošla, nastavit ću karijeru!

Nekada prvi teniser svijeta Andy Murray obradovao je navijače kazavši da će se ipak vratiti profesionalnom tenisu. 

Britanac je u januaru ove godine gotovo objavio kraj karijere pred početak Australian Opena. Tada se žalio na nevjerovatne bolove u kuku koji ga prate godinu i pol dana i za koje je mislio da nema lijeka.

Ipak, nakon što je prošao kroz operaciju te ugradio metalni kuk, Murray se osjeća daleko bolje i poručuje da su bolovi nestali.

"Napredujem polako. Osjećam se dobro, bol je prošla i nastavit ću igrati. Treniram normalno i napredujem iz dana u dan. Najprije ću se fokusirati na dublove, a do kraja godine očekujem da se vratim i mečevima u singlu", kaže Murray koji bi trebao zaigrati u Queen'su u duble konkurenciji skupa sa Felicianom Lopezom.

Murrayjevi problemi s kukom su počeli 2017. godine zbog čega je bio prinuđen da napravi višemjesečnu pauzu, ali uprkos silnim pokušajima da se vrati na teren, nije uspijevao. Vratio se i na ljeto 2018., ali vrlo je brzo uvidio da od povratka neće biti ništa pa je ponovo odustao sve do januara ove godine. Tada je zaigrao na Australian Openu, ali pred meč prvog kola je u suzama priznao da još uvijek trpi velike bolove i da mu je igranje tenisa postalo gotovo nemoguće.

Ipak, nako što je ugradio metalni kuk, problemi su se očito riješili i čini se kako ćemo ga ponovo gledati u najboljim izdanjima.

Iače, Murray je jedini teniser koji je u eri Federera, Nadala i Đokovića uspio da bude broj 1, a u karijeri je osvojio tri Grand Slam titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi