Murrayjev video raduje svakog ljubitlja tenisa: Britanac ponovo udara lopticu

Oporavlja se od operacije

Murrayjev video raduje svakog ljubitlja tenisa: Britanac ponovo udara lopticu

Britanski teniser Andy Murray ponovo je na terenu.

Dva mjeseca nakon što je ugradio metalni kuk, Murray je objavio video na kojem ponovo udara tenisku lopticu.

Istina, na videu se vidi kako Britanac ne savija mnogo koljena i ne pravi nagle pokrete tijelom, ali svakako da se to nije ni očekivalo početkom aprila.

U svakom slučaju, lijepo je vidjeti nekada prvog tenisera svijeta kako ne odustaje od namjere da se ponovo vrati na teren.

Dobro je poznato da još uvijek ni sam Murray ne može prdvidjeti da li će se vratiti na teren ili ne. Sve zavisi do toga koliko će mu i da li će mu uopšte pomoći nova operacija kuka.

"Ne, nisam dobro. Mučim se, u strašnim sam bolovima i to traje već dvadeset mjeseci. Učinio sam sve kako bi izliječio taj kuk, ali ništa mi nije pomoglo. Bolje sam nego što sam bio prije šest mjeseci, ali i dalje me jako, jako boli", rekao je Murray pred početak ovogodišnjeg Australian Opena i dodao:

"Mogu igrati, ali do određenog nivoa s kojim nisam zadovoljan. Bol je zaista neizdrživa i ne želim više igrati. Sve sam probao, dao sam sve od sebe... Sredinom decembra sam ljudima iz svog tima rekao da ja ovo više ne mogu. Moram prestati. Ne mogu više igrati i misliti da će bol nestati. Rekao sam im tada da mogu možda igrati još do Wimbledona jer tu želim završiti karijeru, ali nisam siguran mogu li izdržati do tada... Mislim da su velike šanse da će mi ovo biti posljednji turnir".

Ipak, nadamo se da će mu ova operacija pomoći i da ga nećemo gledati samo na ovogodišnjem Wimbledonu već i na ostalim turnirima u nastavku sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi