Murray prošetao imenjaka
Očito mu Doha leži

Škot potvrđuje sjajnu formu

Murray prošetao imenjaka

M. Maksimović

Andy Murray trenutačno igra najbolji tenis na Touru.Na zagrijavanju je osvojio egzibicijski turnir, nakon čega je stigao i onaj pravi u Dohi. U svom trećem finalu, Murray je stigao do drugog naslova zaredom u Dohi.

U svom trećem finalu, Murray je stigao do drugog naslova zaredom u Dohi. Deveti turnir u karijeri je osvojio pobjedivši u finalu Andya Roddicka 2-0, po setovima 6-4 6-2. Roddick u ovom finalu nije imao prave prilike. Prvi break je došao već u petom gemu, uskoro je došao i set.

U nastavku je Roddick dobio svoj prvi servis gem, nakon čega je Murray proletio dvostrukim breakom do 5-1 i priča je bila završena. Ovo je bio osmi međusobni duel ova dva igrača, i šesta pobjeda Škota koji će u Australiji biti veliki favorit.

Rezultat finala:
Andy Murray - (VB,3) - Andy Roddick (SAD, 4) 6-4, 6-2.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.