Murray se mučio, pa dodao gas

ATP Peking

Murray se mučio, pa dodao gas

Andy Murray imao je dosta problema u prvom setu protiv Kylea Edmunda, ali je ipak upisao sigurnu pobjedu na turniru u Pekingu (7:6, 6:2) i tako se plasirao u polufinale.

Murray je slomio otpor rivala u taj-brejku prve dionice, u kojem je slavio sa 11:9, da bi potom rutinski obavio posao u drugom setu.

Edmund je u uvodnoj dionici imao veliku priliku da dođe do prednosti u meču, međutim, nije iskoristio set loptu u taj-brejku pri vodstvu od 6:5.

U polufinale je prošao i Španac David Ferrer. 13. igrač svijeta bio je bolji od Nijemca Alexandra Zvereva (6:7, 6:1, 7:5).

Danas su na programu još dva četvrtfinalna meča, u kojima se sastaju Raonić i Carreno-Busta, odnosno Nadal i Dimitrov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi