Murray siguran, Čilić pao u dva seta
Foto: EPA

Prvi teniser svijeta rutinski slavio

Murray siguran, Čilić pao u dva seta

Najbolje rangirani svjetski teniser Andy Murray večeras je rutinski savladao Hrvata Marina Čilića sa 2:0 u okviru prvog kola grupe 'John McEnroe' na završnom ATP turniru u Londonu.

Murray je u prvom setu slavio sa 6:3, a prvi brejk je napravio već u drugom gemu. Čilić je brzo odgovorio i odmah napravio ribrejk, da bi mu Britanac nakon toga ponovo oduzeo servis i kasnije poveo sa 4:1. Do kraja prvog seta Murray je sačuvao svoj servis i došao do vodstva od 1:0.

U drugom setu su oba tenisera bila sigurna na svoj servis sve do petog gema kada je Murray prelomio ovaj meč. Britanac je potom napravio još jedan brejk i s rezultatom 6:2 riješio i drugi set u svoju korist te upisao sigurnu pobjedu.

U drugom kolu ove grupe Murray će igrati sa Wawrinkom, dok će se Čilić suprotstaviti Nishikoriju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi