Murray u polufinalu Rima

Britanac siguran

Murray u polufinalu Rima

Britanac Andy Murray plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu nakon pobjede nad Belgijancem Davidom Goffinom (6:1, 7:5).

Belgijanac je sjajno započeo meč, pa je sa četiri vezana poena stigao do brejka na samom startu. Ipak, to je bilo sve od Goffina, jer do kraja dionice nije osvojio niti gem.

I početak drugog seta pripao je 13. teniseru svijeta. Belgijanac je stekao prednost od 3:1, ali je Murray sa dva vezana brejka uspio da preokrene rezultat u svoju korist (4:3).

Očekivala se tada lagana završnica Murraya, međutim, Britanac posustaje i dozvoljava protivniku da se vrati u meč.

Odolijevao je nakon toga Goffin sve do rezultata 5:5, a onda treći reket svijeta još jednom oduzima servis i zatim mirno privodi meč kraju.

Britanac će se u borbi za finale sastati sa Francuzom Lucasom Pouilleom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi