Murray: Želim biti najbolji

Britanac o svojim planovima

Murray: Želim biti najbolji

Andy Murray godinama je u vrhu svjetskog tenisa. Britanski teniser osvajač je mnogobrojnih turnira, kako Mastersa tako i Grand Slamova.

Ipak, i pored te činjenice trenutno drugi igrač svijeta nije uspio da se popne stepenicu više i napravi ono što su njegovi najljući rivali odavno uradili.

"Bilo bi nevjerovatno kada bih dospio na prvo mjesto ATP liste. O tome sanjam otkad sam bio dijete. Moj brat je sada to uspio i bilo bi sjajno da obojica napravimo taj uspjeh", izjavio je Britanac.

Murraya nakon kratke pauze očekuje nastup na Masters turniru u Madridu, gdje brani trofej osvojen prošle godine. Drugi teniser svijeta tada je u finalu savladao Rafaela Nadala, ali svakako da će ovaj put imati puno teži zadatak, s obzirom da je učešće na turniru potvrdio Novak Đoković, ali i zbog činjenice da je Nadal sada u mnogo boljoj formi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi