Na US Openu ni američkoj heroini nisu oprostili: I Serenu su prije 11 godina diskvalifikovali

Novak nije jedini

Na US Openu ni američkoj heroini nisu oprostili: I Serenu su prije 11 godina diskvalifikovali

S. Grebović

Svijet tenisa, ali i sporta općenito i dalje je u šoku nakon što su organizatori sa US Opena diskvalifikovali Novaka Đokovića.

Srbijanski teniser je za vrijeme meča protiv Carrena-Bauste nehotice lopticom pogodio u vrat jednu od linijskih sutkinja, nakon čega je automatski diskvalifikovan sa turnira.

Prvi reket svijeta je razgovarao sa organizatorima, ali nije ih uspio ubjediti pa je takmičenje na posljednjem Grand Slamu sezone završio već večeras.

Zamiljivo da Novak Đoković nije jedini kojeg je zadesila ova sudbina budući da je i velika Serena Williams izbačena sa ovog turnira sada već davne 2009. godine nakon što je Amerikanka također jednoj sudinici zaprijetila kako će joj 'loptu nabiti u grlo'. Za razliku od nje, Novak je to, istina nenamjerno, i učinio dok je u njenom slučaju sve ostalo na prijetnji.

Osim diskvalifikacije, Međunarodni teniski savez (ITF) 'olakšao' je američku teniserku za 175.000 dolara i uslovnom suspenzijom na dvije godine zbog neprimjerenog ponašanja u polufinalu US Opena te godine.

Top Komentari

DadiG
Herona ili heroina? Ovo ne znaš je li za plakanje ili smijanje
1 2
Zasto sportsportba ne dozvoljava jedan obican komentar da se posalje i ako u komentaru nema nijedan jedini link. Uvijek me odbija uz obrazlozenje: "Vas komentar sadrzi linkove. Linkovi u komentarima nisu dozvoljeni."
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi