Nadal će 2017. godinu završiti na prvom mjestu

Savladao Chunga u Parizu

Nadal će 2017. godinu završiti na prvom mjestu

E. Čaušević

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u treće kolo ATP turnira u Parizu.

Prvi reket svijeta danas je bez velikih problema ostvario trijumf protiv Chunga koji je kroz kvalifikacije stigao do glavno žrijeba, ali bilo je jasno da će za njega prva prepreka biti nepremostiva. 

Nadal je u velikoj formi, a današnja pobjeda mu je osigurala da završi na prvom mjestu ATP liste jer je Roger Federer odustao zbog povrede leđa. Španac je prvi favorit za osvajanje turnira u Parizu, a godinu će završiti na turniru u Londonu nakon čega slijedi pauza.

Chung je dobro namučio Nadala u prvom setu koji se igrao sat vremena, a na kraju je Španac slavio sa 7:5. U prvom setu bilo je dosta lakše za španskog tenisera koji je sa 6:3 riješio pitanje u ovom duelu i tako se plasirao u treće kolo gdje će igrati protic Cuevasa.

ATP turnir Pariz, 2. kolo:

Nadal - Chung 2:0 (7:5, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi