Nadal o diskvalifikaciji Đokovića sa US Opena: Pravila su jasna, supervizor nije imao izbora
FOTO - EPA

Nadal o diskvalifikaciji Đokovića sa US Opena: Pravila su jasna, supervizor nije imao izbora

Adnan Beganović

Drugi reket svijeta, sjajni španski teniser Rafael Nadal, govorio je o diskvalifikaciji Novaka Đokovića sa US Opena.

U razgovoru sa inostrane medije Nadal se osvrnuo i na diskvalifikaciju srbijanskog tenisera na US Openu.

"Bio sam kod kuće i gledao golf, počeli su mi slati poruke i saznao sam šta se događa. Uključio sam ga kad je odluka već bila donesena. Kada sam ugledala trenutak, znao sam da će biti diskvalificiran. Pravila su jasna. Supervizor jednostavno nema izbora. Da, odluka je bila vrlo teška, ali da nije diskvalificiran, to bi predstavljalo kršenje pravila", istakao je Nadal.

Novinare je zanimalo i šta Nadal misli o izjavi Gorana Ivaniševića da u finalu Roland Garrosa nema šanse u duelu sa Đokovićem.

"Kunem se da nisam vidio Ivaniševičeve riječi, za njih sam saznao tek nakon finala. Naravno, pokazalo se da je predviđanje bilo prilično arogantno, ali uvjeti nikada nisu bili tako povoljni za Novaka", istakao je španski teniser.

Na kraju Nadal se osvrnuo i na novinarske pretpostavke da će karijeru okončati sa 24 Grand Slama, Đoković sa dva manje, a Federer sa 21.

"Spremna sam da završim sa 24 trofeja. Gde da se pretplatim? Mislim da zaista vjeruješ u nas. Imam drugačija predviđanja, ali neću reći koja. Vrijeme prolazi za sve - za mene, za Rogera, za Novaka. Novak malo zaostaje na Grand Slamu, ali je vjerovatno najduži put ispred njega", zaključio je Nadal.

Top Komentari

AG3
Na kojim drogama je ovaj novinar? Citira Nadala u zenskom rodu(ugledala sam, spremna sam), pa onda ispod kombinira ekavicu i ijekavicu...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi