Odluka organizatora na Roland Garrosu Nadalu spustila mrak na oči, Đokoviću došla kao kec na desetku

Igrat će se navečer

Odluka organizatora na Roland Garrosu Nadalu spustila mrak na oči, Đokoviću došla kao kec na desetku

E. Škorić

U utorak će teniski klasik odigrati Rafael Nadal i Novak Đoković u četvrtfinalu Roland Garrosa.

Mnogi s nestrpljenjem čekaju spektakl i "finale prije finala", a Nadal se ipak nadao da će se igrati u dnevnom terminu, no organizator je razočarao "kralja šljake" i čovjeka s najviše titula u Parizu.

Tako će 59. međusobni duel Novaka i Nadala bit iodigran navečer od 21 sat na centralnom terenu, bez obzira što je Rafa imao drugačije želje.

Mnogi nisu ljubitelji noćnih mečeva na šljaci, protiv su bili i Alexander Zverev i Carlos Alcaraz, pa će oni svoj meč četvrtfinala igrati u dnevnom terminu.

"Ne volim da igram noću na šljaci, zato što je vlažnost veća, lopte su sporije i svi ti uslovi postaju teži kako je hladnije. Postoji velika razlika između toga kada igrate na šljaci, danju ili noću", rekao je Nadal.

Za razliku od Nadala, Đoković preferira mečeve noću i raduje se što će sutrašnji biti u kasnijem terminu.

Na kraju je ipak prseudila odluka organizatora, naravno ponajviše zbog TV prava i zahtjeva publike.

Prije meča Nadal - Đoković planiran je duel Zvereva i Alcaraza od 15 sati, igraće i Ruud protiv Runea od 12, dok će Rubljev i pobjednik meča Čilić - Medvedev također igrati u dnevnom terminu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi