Kralj šljake najavljuje kraj: "Svaki meč bi mogao biti moj posljednji na Ronald Garrosu"

Nadal pred meč s Đokovićem

Kralj šljake najavljuje kraj: "Svaki meč bi mogao biti moj posljednji na Ronald Garrosu"

Eldar Ganibegović

Rafaela Nadala sutra očekuje četvrtfinalni susret na Roland Garrosu protiv Novaka Đokovića. 

Kralj šljake dao je pred ovaj duel zabrinjavajuću izjavu u kojoj je otkrio da bi ovaj meč za njega mogao biti posljednji na Roland Garrosu.

"Moj prošli meč s njim je bio prošle godine ovdje. Nisam igrao ovakve mečeve zadnja tri mjeseca, bit će to veliki izazov. Pobijedio je posljednjih devet mečeva u nizu. Znam kakva je moja situacija i prihvatio sam je. Ne mogu da se žalim mnogo, stigao sam u četvrtfinale Roland Garrosa", rekao je Španac pa dodao:

"Prije dvije sedmice sam se samo nadao, nisam znao da li ću igrati. Uživam u činjenici da sam ovdje ove godine, svaki meč ovdje je možda moj posljednji na Roland Garrosu. Prolazim kroz težak proces. Ne znam sta će se desiti u bliskoj budućnosti, pa zato pokušavam da uživam koliko mogu i da igram mečeve i da živim san igrajući tenis."

"Stigao sam u dio Roland Garrosa gdje igram protiv najboljeg na svijetu, želim da dam sebi šansu da igram na najvišem mogućem nivou", zaključio je Nadal.

Meč Nadala i Đokovića zakazan je za sutra u 12 sati. Pobjednik ovog duela u polufinalu će se sastati s pobjednikom meča Zverev - Alcaraz. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi