Nadal: Dugo sam razgovarao s Đokovićem, pokušavamo pronaći rješenje

Drugi reket svijeta

Nadal: Dugo sam razgovarao s Đokovićem, pokušavamo pronaći rješenje

Španski teniser Rafael Nadal nije baš optimista po pitanju skorog povratka tenisa.

Nadal je svjstan kako je situacija u ovom sportu vrlo komplikovana u trenutku kada Covid-19 hara svijetom.

Problem u teniskom sportu leži u činjenici što igrači stalno putuju, mijenjaju kontinente i države. Zato Španac misli da će situacija biti vrlo teška dok se ne pronađe lijek za koronavirus.

"Tenis je globalni sport, idemo iz zemlje u zemlju sa mnogo ljudi. Dok se ne pronađe lijek, situacija će biti veoma komplikovana. Moramo da budemo odgovorni i ne vidim kako će se neki turnir održati, kratkoročno i srednjeročno. Ovo je sve vrlo ozbiljno, mnogi prolaze kroz užasnu situaciju i tenis mi je najmanja briga, zdravlje je prioritet", poručio je Nadal.

Ipak, dodao je kako se i on trudi u skorijem vremenu pronaći rješenje pa je tim povodom dugo razgovarao i s prvim reketom svijeta Novakom Đokovićem.

"Ukoliko bi bilo moguće igrati bez gledatelja bio bih vrlo sretan da to i učinimo. Mnogo sati proveo sam s Đokovićem razgovarajući i pokušavajući da vidim kako možemo pomoći našem sportu", dodao je Nadal.

Teniska sezona inače je prekinuta do 13. jula, ali pretpostavlja se da će i taj datum biti pomjeren jer nema naznaka da će do tada biti stvoreni svi uslovi za bezbijedno igranje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi