Nadal i dalje prvi, Džumhur nazadovao, Bašić napredovao

Masters u Monte Carlu

Nadal i dalje prvi, Džumhur nazadovao, Bašić napredovao

E. Škorić

Rafael Nadal je osvojio masters u Monte Carlu, pa je zadržao prvo mjesto na ATP listi.

Nadal je u Kneževini osvojio rekordnu 11. titulu i sada ima 100 bodova više od drugoplasiranog Rogera Federera.

Nijemac Alexander Zverev je igrao polufinale u Monte Carlu i to mu je bilo dovoljno da dođe do trećeg mjesta na ATP listi, dok je Marin Čilić pao na četvrto mjesto.

U top 10 više nije bilo promjena. Peti je Grigor Dimitrov, pa slijede Juan Martin del Potro, Dominic Thiem, Kevin Anderson, John Isner i David Goffin.

Najbolji napredak ostvario je Kei Nishikori, koji je sa 36. došao na 22. mjesto. Što se bh. tenisera tiče, Damir Džumhur je pao za jedno mjesto i sada je 32. igrač svijeta s 1415 bodova, a među najboljih 100 na svijetu je i Mirza Bašić. On zauzima 89. mjesto (+3) sa 669 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi