Nadal i Đoković se namučili, ali bez izgubljenog seta prošli u osminu finala

Masters u Parizu

Nadal i Đoković se namučili, ali bez izgubljenog seta prošli u osminu finala

Vodeći dvojac na ATP listi Novak Đoković i Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Mastersa u Parizu. 

Đoković je u današnjem susretu šesnaestine finala igrao protiv domaćeg tenisera Corentina Mouteta te ga je pobijedio mnogo teže nego što se očekivalo.

97. teniser svijeta imao je prednost od 5:3 u prvom setu te je servirao za vodstvo od 1:0 u setovima, ali Nole je napravio brejk i set uspio odvesti u taj brejk. Tamo je prvi reket svijeta slavio sa 7:2 i došao do prednosti u setovima.

U drugom periodu igre Đoković je imao nešto lakši posao pa je slavio sa 6:4 i obezbijedio duel sa Britancem Kyleom Edmundom u osmini finala.

Rafael Nadal je igrao protiv Adriana Mannarina te se prilično namučio u prvom setu. Španac nije uspijevao slomiti otpor rivala sve do dvanaestog gema kada je napravio brejk i dobio prvio set sa 7:5. U drugom periodu desila se gotovo identična situacija, samo što je ovog puta Nadal brejk napravio u desetom gemu i slavio 6:4.

On će u osmini finala imati vrlo težak ispit jer ga čeka Švicarac Stan Wawrinka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi