Nadal i Muguruza kao Sampras i Davenport

ITF nagrade

Nadal i Muguruza kao Sampras i Davenport

E. Škorić

Prvi put u 19 godina nagrade za najboljeg tenisera i najbolju teniserku otišle su u istu državu.

Rafael Nadal proglašen je najboljim teniserom od strane Svjetske teniske federacije (ITF), dok je njegova sunarodnjakinja Garbine Muguruza proglašena teniserkom godine.

Nadal je ovu nagradu osvojio po treći put pošto je imao senzacionalni povratak, osvojio je Roland Garros, US Open, te je godinu završio na prvom mjestu, iako je propustio Završni turnir u Londonu zbog povrede koljena.

Muguruzi je ovo prva ITF-ova nagrada nakon što je osvojil Wibmledon i po prvi put izborila nastup u Završnom turniru, a 2017. završava na drugom mjestu iza Simone Halep.

Posljednji put kada su dvoje iz iste zemlje preuzeli nagrade je 1998. godine kada su Amerikanci Pete Sampras i Lindsay Davenport dobili priznanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi