Nadal izgubio, pa se povukao sa turnira
Foto: EPA

Prijevremeno završio sezonu

Nadal izgubio, pa se povukao sa turnira

Trenutno najbolji teniser svijeta Rafael Nadal na nesretan je način završio ovu sezonu, prije nego što je to očekivao.

Nadal je sinoć poražen od Goffina sa 2:1 u setovima (7:6, 6:7, 6:4) u okviru 1. kola grupe A završnog turnira u Londonu, a nakon meča je saopštio da se povlači zbog povrede.

Španski teniser je tokom meča sa Goffinom obnovio povredu desnog koljena, ali uprkos tome nije želio predati meč već je odigrao do kraja koliko je mogao. S obzirom da je njegov nastup na Mastersu u Parizu bio pod znakom pitanja do posljednjeg trenutka, Nadal je uvidio da nema potrebe da rizikuje težu povredu i povukao se sa turnira.

Bez obzira na prijevremeni završetak sezone, Nadal će 2017. godinu sasvim sigurno završiti kao prvi igrač svijeta, što je već ranije matematički osigurao.

Umjesto Nadala, šansu na završnom turniru u Londonu dobit će njegov saigrač Pablo Carreno Busta, koji je priključen grupi A - Pete Sampras.

Inače, meč Goffina i Nadala trajao je dva sata i 40 minuta a Belgijancu je to bila prva pobjeda nad Rafom u karijeri i naredni meč će igrati sa Dimitrovom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi