Nadal se povukao iz Pariza

Zbog povrede koljena

Nadal se povukao iz Pariza

M. Šljivak

Španac Rafael Nadal je bez borbe predao meč srbijanskom teniseru Filipu Krajinoviću koji se tako plasirao u polufinale Mastersa u Parizu.

Umjesto na teren Nadal je odlučio da napusti turnir i to zbog povrede koljena koju je zadobio tokom prethodnih mečeva.

"Moram da se povučem. To je bila veoma teška odluka, jer je u pitanju završnica turnira. Teška je ovo, a i tužna situacija. Dao sam sve od sebe, probao sam, ali ni tretman koji sam imao u četvrtak uveče, ni onaj koji sam imao danas, nisu pomogli. Ne mogu da igram, iako sam želio. Žao mi je navijača i organizatora, hvala svima koji su mi pomogli da se u Parizu osjećam kao da sam kod kuće. Veoma mi je žao što je ovako ispalo", rekao je Nadal.

Krajinović je tako došao do najboljeg rezultata u karijeri, a za finale će se boriti sa boljim iz meča John Isner - Juan Martin del Potro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti