Nadal je prepreka preko koje Džumhur nije mogao
Prvi teniser svijeta je ipak bio prejak danas za našeg Damira.

Lagana pobjeda prvog tenisera svijeta

Nadal je prepreka preko koje Džumhur nije mogao

Španski teniser Rafael Nadal porazio je bh predstavnika Damira Džumhura u 3. kolu Australian Opena sa sigurnih 3:0 u setovima. 

Nadal, koji je prošle godine igrao veliko finale, i ove godine je jedan od najvećih favorita za titulu, a danas je protiv našeg Damira odigrao gotovo savršen meč i nije pružio ni trunku nade bh teniseru.

Na samom početku meča se vidjelo da se Džumhur danas neće dobro provesti jer je Nadal odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Kasnije je Džumhur ušao u velike probleme, pa je Nadal osvojio čak 12 poena zaredom i došao do prednosti od 4:0, a kasnije i 5:0. Ipak, Damir je smogao snage i osvojio je jedan gejm u prvom setu, ali Nadal je odmah nakon toga bio siguran na svoj servis i osvojio je prvi set sa 6:1 nakon samo 22 minute igre.

U drugom setu viđeno je mnogo brejkova, a i daleko bolja igra našeg Damira. Nadal je brzo poveo sa 2:0 i činilo se da će ponovo imati lagan zadatak. Ipak, bh teniser je brzo vratio brejk i izjednačio na 2:2, ali nada bh navijača kratko je trajala jer je Nadal ponovo uzratio i poveo 4:2. Do kraja seta Džumhur je osvojio još jedan svoj servis, ali pretrpio i jedan brejk što je bilo dovoljno za slavlje Nadala od 6:3.

Posljednji set je ponovo donio lagan posao za Nadala koji je slavio sa laganih 6:1 uz dva brejka prednosti za konačnih 3:0 u setovima. Meč je trajao ukupno sat i 49 minuta.

Španski teniser će u osmini finala igrati protiv Argentinca Diega Schwartzmana koji je nešto ranije u toku dana porazio Ukrajinca Alexandra Dolgopolova.

Top Komentari

SEIKO
Seljak je vraćen đe mu je mjesto, da nemisli da je neko na turu.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi