Nadal je svakako favorit protiv Džumhura, ali kladionice su baš podcijenile Damira

Sutrašnji susret počinje u 9.00 sati

Nadal je svakako favorit protiv Džumhura, ali kladionice su baš podcijenile Damira

Rafael Nadal i Damir Džumhur će sutra ujutru odigrati meč 3. kola Australian Opena. 

Španski teniser i prvi reket svijeta spada u prvu grupu favorita za osvajanje ovog turnira tako da našem Damiru neće biti nimalo lako, ali čini se da su ga kladionice dodatno podcijenile.

Džumhur na kladionici nije bio favorit ni u prethodnom kolu protiv Millmana, pa ga je savladao bez većih problea, a protiv Nadala je potpuni autsajder.

Kvota na Španca se kreće od 1,01 do 1,03, dok na pobjedu našeg Damira ide čak i do 18,50. Slične koeficijente kladionice su ponudile i jučer kada je Nadal igrao protiv Argentinca Leonarda Mayera, a na kraju je Španac slavio sa 3:0 u setovima.

Naravno, eventualna pobjeda Damira Džumhura bi bila prvorazredna senzacija, ali se svakako nadamo da će naš teniser pružiti dobar otpor. Podsjetimo da je Džumhur u jedinom dosadašnjem meču porazio Nadala na Mastersu u Miamiju 2016. godine i to nakon što je Španac u trećem setu, pri vodstvu Džumhura, predao meč zbog vrtoglavice.

Inače, izašle su i satnice za sutrašnje mečeve, a sada je poznato da Damir i Rafa neće početi svoj susret prije 9.00 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi