Nadal lagano do finala u Torontu

Khachanov nije iznenadio Španca

Nadal lagano do finala u Torontu

E. Čaušević

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale ATP turnira koji se održava u Torontu.

Nadal je jutros igrao meč polufinala protiv ruskog tenisera Karena Khachanova i bez velikih problema uspio je da slavi sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4) i tako se plasira u finale ATP turnira u Torontu.

Prvi teniser svijeta je u prvom setu našao na dobar otpor Khachanova koji je uspio čak da odvede set u tie-break, ali to je bilo sve. Nadal je tie-break dobio sa 7:3, te je poveo sa 1:0 u setovima.

U trećem setu Nadal je ponovo na iskustvo uspio da slomi otpor ruskog tenisera i na kraju je nakon 49 minuta igre dobio drugi set sa 6:4, te se plasirao u finale. U finalu turnira u Torontu Nadal će večeras igrati protiv Tsitsipasa koji je najprijatnije iznenađenje.

ATP Toronto, polufinale:

Nadal - Khachanov 2:0 (7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi