Nadal izbacio Wawrinku, Čilić i Zverev također prošli

Masters u Torontu

Nadal izbacio Wawrinku, Čilić i Zverev također prošli

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Torontu nakon što je u jutrošnjem derbiju osmine finala porazio Švicarca Stana Wawrinku sa 2:0 u setovima.

Bio je ovo zaista sjajan meč pun preokreta, a sve je počelo s nekoliko propuštenih brejk lopti na obje strane krajem prvog seta. Nadal je na kraju bio prvi koji je oduzeo servis rivalu i to u posljednji čas te je prvi set dobio sa 7:5.

U drugom periodu igre prvi reket svijeta je napravio brz brejk i poveo 2:0, ali je Wawrinka sjajno uzvratio te dva puta zaredom oduzeo servis rivalu i preokrenuo na 4:2. Ipak, Nadal se izvukao u posljednji čas i oduzeo servis Wawrinki kada je ovaj servirao za izjednačenje u setovima. Kasnije se otišlo u taj brejk gdje se bolje snašao Nadal koji je slavio sa 7:4 i prošao dalje.

Osim njega, dalje su se između ostalog plasirali Hrvat Marin Čilić koji je porazio Argentinca Diega Schwartzmana sa 2:0 u setovima te Nijemac Alexander Zverev koji je istim rezultatom porazio Rusa Medvedeva. Podsjetimo da je nešto ranije u toku jučerašnjeg dana ispao možda i prvi favorit turnira Novak Đoković kojeg je kući poslao Grk Tsitsipas jer ga je pobijedio sa 2:1 u setovima.

U četvrtini finala ćemo vidjeti nekoliko sjajnih mečeva, a najzanimljiviji će biti okršaji Marina Čilića i Rafaela Nadal, odnosno Tsitsipasa i Zvereva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi