Nadal: Mislim da smo obojica zaslužili pobjedu

Španac se teško miri sa porazom

Nadal: Mislim da smo obojica zaslužili pobjedu

S. Grebović

Prvi reket svijeta Rafael Nadal poražen je od Novaka Đokovića u polufinalu Wimbledona u još jednom teniskom klasiku ove tvojice sjajnih igrača.

Jučerašnji meč Rafaela Nadala i Novaka Đokovića bio je njihov 52. međusobni duel, a trenutno srbijanski teniser vodi s 27-25 u pobjedama.

"Bio je to sjajan meč, fantastičan nivo tenisa. Nisam bio u publici, ali mislim da su navijači vidjeli sjajan meč. Naravno nisam sretan zbog poraza, ali sam zadovoljan što je bio ovo odličan tenis", izjavio je Nadal i još dodao:

"Najveći izazov je to što igrate protiv jednog od najboljih tenisera u historiji. Vjerovatno i on tako razmišlja. Imam veliko poštovanje prema njemu, jer smo igrali toliko puta sjajne mečeve. Dijelimo neke nevjerovatne momente sa najvećih teniskih terena".

Španac je u odlučujućem petom setu imao pet brake lopti, što nije iskoristio, zbog čega je na kraju i poražen.

"Nemam na šta da se žalim, Novak je bio sjajan. Mogu da kažem da je zaslužio pobjedu, jer i jeste tako. Ali mislim da sam je zaslužio i ja. Kao što sam rekao i poslije meča protiv Del Potra, svako može da pobjedi, tako je bilo i danas. Prošlog dana je bio moj dan, danas nije i to je to", dodao je Nadal.

Bitan faktor na meču tokom oba dana bio je i zatvoren krov na Centralnom terenu All England Cluba. Novinari su pitali Nadala da li je bilo logično da u subotu u dnevnom terminu bez kiše krov bude zatvoren. 

"Ne, ali ne želim da više govorim o tome. Vi ćete o tome pisati, to nije moj posao", zaključio je Španac koji je kao i Đoković smatrao da bi krov ipak trebao biti otvoren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti