Pogledajte kako je Đoković trenirao živce čekajući meč sa Nadalom

Svako ima svoj ritual...

Pogledajte kako je Đoković trenirao živce čekajući meč sa Nadalom

S. Grebović

Odužilo se čekanje drugog polufinalnog meča na Wimbledonu, pa je bivši prvi reket svijeta morao naći razonodu.

Kevin Anderson i John Isner jučer su na centralnom terenu All England Cluba odigrali najduži meč polufinala u historiji Wimbledona! Ovaj teniski maraton trajao je nešto duže od šest i pol sati, a kao pobjednik na kraju izašao je Južnoafrički teniser koji je slavio u petom odlučujućem setu sa 26:24.

Njihovo šestosatno nadmetanje stvorilo je problem kako organizatorima tako i drugom polufinalnom paru, koji je morao čekati cijelu vječnost na početak njihovog meča.

Novak Đoković je sa članovima svog stručnog štaba igrao igru sa klikerima koja ga je očigledno smirivala u momentima kada bi drugi, vjerovatno, osjećali veliku dozu nestrepljenja i nervoze.

Meč između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala nastavit će se danas od 14 sati, a prekinut je jučer pri vodstvu najboljeg srbijanskog tenisera od 2:1 u setovima.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi