Nadal nakon velike borbe savladao hrabrog Ferrera
Foto: EPA

U polufinalu protiv Đokovića

Nadal nakon velike borbe savladao hrabrog Ferrera

Odličan meč odigran je danas u Londonu, gdje su snage odmjerili Rafael Nadal i David Ferrer.

U polufinale ide sa maksimalnim učinkom

Nadal je nakon velike borbe duge 2 sata i 39 minuta nakon preokreta savladao svog sunarodnjaka sa 2:1 u setovima, te se tako plasirao u polufinale završnog masters turnira u sezoni.

Rafa je bolje otvorio meč. Napravio je dva brejka i poveo sa 3:0, da bi potom Ferrer osvojio čak četiri uzastopna gema i preokrenuo u svoju korist. Nadal je novi brejk napravio u 11. gemu, ali je Ferrer ekspresno poravnao i odveo prvi set u tie-break, u kojem je slavio sa 7:2 i poveo sa 1:0.

Borba se nastavila i u drugom setu. Dva tenisera su osvajala gem za gemom, da bi brejk vrijedan osvajanja seta Nadal napravio u osmom gemu. Sa 6:3 u drugom setu, Nadal je stigao do poravnanja na 1:1.

Nadal je već u prvom gemu odlučujućeg seta imao čak pet brejk lopti, ali se uporni Ferrer svih pet puta izvukao i na kraju poveo sa 1:0. Set je proticao u egalu sve do samog finiša, kada je Nadal napravio brejk i poveo sa 5:4. Peti teniser svijeta je na svom servisu bio siguran i došao do svoje treće pobjede na turniru.

Rafael Nadal će se sutra u polufinalu mastersa u Londonu u teniskom klasiku sastati sa Novakom Đokovićem.

ATP Masters, London:

Nadal - Ferrer 2:1 (6:7, 6:3: 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.