Nadal: Ne žališ se kada igraš loše, kada imaš probleme, kada si u bolovima
Zanimljiv istup imaao je Rafael Nadal nakon pobjede u Rimu

Zanimljivo izlaganje

Nadal: Ne žališ se kada igraš loše, kada imaš probleme, kada si u bolovima

E. Dindić

Poslije pobjede u Rimu Rafaela Nadala jedan od novinara je pitao kako izgleda trening na mentalnom planu, da bi bio tako fokusiran. 

"Radi se na mentalnom planu svaki dan kada se izađe na teren. Ne žališ se kada igraš loše, kada imaš probleme, kada si u bolovima. Izađeš sa pravim stavim, sa pravim izrazom lica. Nisi negativan u vezi sa svime time, sa lošom igrom i fizičkim problemima. Svaki dan izađeš na teren sa strašću da nastaviš da treniraš", rekao je Nadal te nastavio:

"To je mentalni rad, zar ne? To sam radio tokom cijele svoje karijere, nisam bio frustriran kada stvari ne idu dobro. Zato sam uvijek u prilici da se vratim. I evo sada sam ovdje, važan trenutak i titula za mene. Nastavljam dalje" završio je Nadal.

Nadal sada putuje u Pariz u potrazi za 12. titulom na Roland Garrosu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi