Nadal razbio Đokovića u finalu i osvojio turnir u Rimu

Španac je danas bio prejak za prvog tenisera svijeta

Nadal razbio Đokovića u finalu i osvojio turnir u Rimu

S. Pašalić

Rafael Nadal osvojio je danas ATP turnir u Rimu nakon što je u finalu savladao Novaka Đokovića sa 2:1, po setovima 6:0, 4:6, 6:1.

Prvi teniser svijeta je jako loše krenuo u meč i dopustio Nadalu da odmah uzme break. Međutim Španac se tu nije zaustavio pa je u prvom setu uzeo još dva breaka Đokoviću i dobio prvi set sa 6:0.

U drugom setu se vodila puno veća borba i oba igrača su djelovala dosta sigurno na svom servisu. Nadal je pri rezultatu 3:3 imao priliku da uzme break Đokoviću, ali nije iskoristio 0:40 i tri break šanse.

Zato je Đoković iskoristio break priliku pri rezultatu 5:4 i uzeo break Nadalu te dobio ovaj set sa 6:4 i odveo meč u treći set.

Treći set je ponovo donio veliku razliku u igri Đokovića koji je i u ovom setu dopustio Nadalu da uzme tri breaka i dobije ovaj set sa 6:1.

Promo

Top Komentari

eye of the tiger
Nabij srbendu (drakulu) na kolac
8 3
elimo
Vamos RAFA!!!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi