Nadal: Neću uraditi ništa ludo kako bih ostao prvi

Zdravlje mu najbitnije

Nadal: Neću uraditi ništa ludo kako bih ostao prvi

Prvi reket svijeta Rafael Nadal poručio je da neće uraditi ništa ludo u nastavku karijere kako bi ostao na ovoj poziciji.

Španac je od sredine prošle godine ponovo prvi na svijetu, ali na ovogodišnjem Australian Openu se vidjelo da još uvijek ima velikih problema sa povredama i on upravo zbog toga kaže da mu je zdravlje najbitnije.

"Moram da uzmem u obzior sve što se dešava. Moj život je mnogo više od takmičenja na najvišem nivou. Neću raditi ništa ludo kako bih ostao na prvom mjestu, zdravlje mi je najbitnije", rekao je Nadal i nastavio:

"U ovom trenutku razmišljam samo kako da se oporavim jer želim da budem potpuno spreman za sezonu na šljaci. Primarni cilj mi je da budem sretan, a sve ostalo će biti u skladu sa tim. Moja najveža želja je da se potvrdim kao najbolji igrač na šljaci".

Podsjetimo, razlika između Nadala i Federera na vrhu ATP liste je veoma mala i postoji mogućnost da se Švicarac u narednim sedmicama vrati na prvu poziciju, odnosno da Nadala skine sa tog mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi