Nadal odigrao do kraja i pomogao Wawrinki

Jedan Švicarac je već u polufinalu

Nadal odigrao do kraja i pomogao Wawrinki

Rafael Nadal je završio na prvom mjestu grupe A, završnog turnira u Londonu. Prvi igrač svijeta je savladao Tomasa Berdycha u tri seta 6-4, 1-6, 6-3, osiguravši automatski ulazak Stanislasa Wawrinke u polufinale.

Nadal je i prije ovog meča imao osigurano mjesto u polufinalu, ali je odigrao sportski do kraja. Usput, što svakako nije nevažno, Nadal je izbjegao Novaka Đokovića u polufinalu.

Berdych je već na početku meča ušao u probleme. Izgubio je svoj servis, Nadal je bez većih problema zaključio set. Da bi se situacija mogla zakomplikovati moglo se naslutiti na početku drugog. Berdych pravio break i vrlo brzo stiže do 3-0. Berdych je nastavio igrati u visokom ritmu, Nadal je padao, do kraja seta osvojio je samo jedan gem.

Naravno da su mnogi u tom trenutku pomislili kako je Berdych blizu preokreta, ali se Nadal vraća. Do osmog gema obojica tenisera čuvaju servis, a onda Berdych gubi svoj i više povratka nema. Nakon nakon sat i 53 minute igre mogao je odahnuti i Stanislas Wawrinka.

Grupa A:
Rafael Nadal (Špa,1) – Tomas Berdych (Češ,5) 6-4, 1-6,6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti