Nadal: Odluka da Roger ne igra Roland Garrosu je logična

Španski teniser smatra

Nadal: Odluka da Roger ne igra Roland Garrosu je logična

D. Rakanović

Španski teniser Rafael Nadal nije iznenađen odlukom Rogera Federera da ne nastupi na Roland Garrosu. 

Švicarac nije igrao na turnirima na šljaci, pa Nadal smatra da je njegova odluka da propusti drugi Grand Slam sezone potpuno logična.  

"S obzirom da nije igrao nijedan turnir pred Roland Garros, normalno je da preskoči taj turnir. Vjerovatno je još ranije donio odluku. Ali ako razmišljate logično, bilo bi čudno da ne igrate nijedan turnir na šljaci, a onda da odigrate najveći na kojem se igra na tri dobijena seta. Za mene je njegova odluka normalna", rekao je Nadal.

On je rekao da je izuzetno zadovoljan svojom igrom ove sezone. 

"Veoma sam zadovoljan početkom sezone. Ne samo turnirima na šljaci. Igrao sam dobro na svim turnirima. Naravno da je za mene važno da je sezona na šljaci počela veoma dobro. To je za mene najvažniji dio sezone. Veoma emotivini turniri, jer sam na svim turnirima imao veliki uspijeh tokom karijere. Sada sam u Rimu, ono što se dogodilo u prošlosti je prošlost", rekao je Nadal.

Nadal je ove sezone već osvojio Masterse u Monte Carlu i Madridu, kao i turnir u Barceloni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti