Niko ne može protiv kralja šljake: Nadalu titula u Madridu
Foto: EPA

Pobijedio Thiema u finalu

Niko ne može protiv kralja šljake: Nadalu titula u Madridu

M. Šljivak

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je ATP turnir u Madridu.

Do petog naslova pobjednika u Madridu, Nadal je stigao preko austrijskog tenisera Dominica Thiema, kojeg je savladao s 2:0, po setovima 7:6 i 6:4.

Austrijanac je odlično ušao u meč. Poveo je s 3:1 i činilo se kako bi mogao napraviti probleme za Nadala. Ipak, Rafa se vratio. Oduzeo je servis Thiemu u šestom gemu, da bi zatim imao i tri set lopte, koje je protivnik ipak uspio spasiti. Ušlo se u tie-break prvog seta, gdje je viđena velika borba. Spasio je Nadal dvije set lopte, da bi on svoju drugu iskoristio i osvojio je prvi set sa 7:6.

Nešto lakši posao Španac je imao u drugom setu. Odmah na otvaranju je oduzeo servis protivniku i do kraja ga je sačuvao, iako je Thiem imao šansu da dođe do breaka koji bi ga vratio u meč. Dobio je Rafa ovaj set sa 6:4 i osvojo je naslov pobjednika.

ATP Madrid, finale:

Nadal - Thiem 2:0 (7:6, 6:4)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi