Nadal osvojio novu Masters titulu i vratio se na vrh ATP liste

Španac savladao Zvereva sa 2:1

Nadal osvojio novu Masters titulu i vratio se na vrh ATP liste

Španski teniser Rafael Nadal danas je osvojio novu Masters titulu i to u Rimu nakon što je u sjajnom meču pobijedio Alexandra Zvereva sa 2:1 u setovima.

Zverev je sjajno otvorio meč i odmah je napravio brejk. Tada se mislilo da ćemo gledati veoma neizvjestan prvi set, ali od tog trenutka sve je pripalo Nadalu. Španac je uzeo šest gemova zaredom i dobio je set sa 6:1.

Nijemac se ipak nije predavao i, na iznenađenje mnogih, pomeo je Nadala sa terena u drugom setu. Zverev je igrao sjajan tenis i brzo je stigao do prednosti 5:0. Nadal je kasnije uzeo jedan gem, ali to je bilo sve od njega jer je Zverev slavio sa 6:1.

U odlučujući set Zverev je ponovo ušao bolje i odmah je napravio brejk te poveo 2:0. Prednost je održavao sve do rezultata 3:2, kada je meč prekinut zbog kiše. Nakon nekih pola sata igre, teniseri su se vratili na teren i čini se da je baš ta kiša pomogla Nadalu da se vrati u meč i odmah izjednači na 3:3.

To je očito malo poremetilo Zvereva i dalo dodatni motiv Nadalu koji je igrao sjajno do kraja meča i uspio da napravio novi brejk koji je susret prelomio u njegovu korist. Konačan rezultat u posljednjem setu bio je 6:3.

Inače, ovo je bila već treća titula za Nadala u posljednjih mjesec i pol dana i to nakon što je slavio u Monte Carlu i Barceloni, dok je Zverev propustio priliku da odbrani titulu u Rimu. Nadalu je ovo bila osma titula u glavnom gradu Italije.

Zahvaljujući ovoj pobjedi, Rafael Nadal se vratio na prvo mjesto ATP liste.

ATP Masters Rim:
Nadal - Zverev 2:1 (6:1, 1:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi