'Novak će biti u top formi za Roland Garros'

Rafa o svom velikom rivalu

'Novak će biti u top formi za Roland Garros'

S. Grebović

Španac Rafael Nadal ocijenio je kako je Novak Đoković u Rimu odigrao svoj najbolji turnir ove godine te da se srbijanski teniser polako vraća u pravu formu.

"Kralj šljake" jučer je slavio protiv Đokovića u 51. međusobnom duelu ove dvojice tenisera sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3).

Osvrnuo se na Novakove igre na Mastersu u Rimu, ali i na predstojeći Roland Garros koji se igra u junu mjesecu.

"Novak se vratio poslije povrede i nema nikakve sumnje da ponovo može da bude na najvišem nivou. Isuviše je dobar teniser da se tako nešto ne bi desilo. U to sam siguran. Normalno je da kroz turnire pronalazi svoju igru. Bila je ovo njegova najbolja sedmica ove godine. Bio je odličan protiv mene, protiv Nishikoria takođe... Na dobrom je putu, imao je dobar turnir. Spreman je za Roland Garros", riječi su španskog tenisera.

Rafa će danas sa početkom od 16 sati igrati finale Mastersa u Rimu, a za protivnika će imati Alexandra Zvereva. Eventualna pobjeda bi ga vratila na prvu poziciju ATP liste.

"Glavno mi je da osvojim titulu u Rimu, ne da se vratim na čelo ATP liste. Došao sam da osvojim važan trofej, ne da se borim za vrh. Ako se vratim, dobro je, bolje nego da ostanem drugi... Ali budite sigurni da to nije moj primarni motiv", rekao je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije