Nadal pred susret protiv Tsitsipasa: Igra nevjerovatan turnir, može pobijediti najbolje

Španac na oprezu

Nadal pred susret protiv Tsitsipasa: Igra nevjerovatan turnir, može pobijediti najbolje

Španski teniser Rafael Nadal danas se lako plasirao u polufinale Australian Opena nakon što je sa 3:0 u setovima porazio Amerikanca Francesa Tiafoea.

Španac je tokom karijere imao dosta problema u Melbournu jer je mnogo puta morao da predaje mečeve zbog povreda, a tako je bilo i prošle godine kada je ispao u četvrtfinalu jer je predao meč Čiliću.

Ipak, čini se kako je ovog januara sve po volji Nadala koji je u polufinale došao na zaista furiozan način.

"Emotivno doživljavam ovaj plasman u polufinale. Imao sam ovdje mnogo problema tokom karijere, zato mi ovaj rezultat znači sve. Naravno, zadovoljan sam i načinom na koji sam igrao", rekao je Nadal.

On će u narednom kolu igrati protiv grčke senzacije Stefanosa Tsitsipasa koji je na putu do polufinala između ostalog izbacio i Roger Federera.

"Tsitsipas je mnogo napredovao od prošle godine. Može da pobijedi najbolje na svijetu. Nevjerovatan je na ovom turniru i mislim da tako može nastaviti i na narednim turnirima", poručio je Španac.

Meč Nadal - Tsitsipas planiran je za petak ujutru po srednjeevropskom vremenu i to od 5.00 sati.

Top Komentari

elimo
Mec je cetvrtak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi